Barn som ikke har det så godt... (Salje)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Barn som ikke har det så godt...

Hei. På skolen denne uken, spiller vi roller hvor vi later som at vi bor i slummen. Noen heldige elever er rike, og spiser godis osv mens de fattige bygger hus av søppel.

Det er utrolig å tenke på alt av hva vi har. Den vesken vi bare må kjøpe, og de dyre skoene vi kun brukte en gang. Imens vi driver med dette, går det barn rundt hver dag og tenker kun på noen få ting. Skaffe mat, og forsørge familien. De bor i skur, tett i tett. Om vinteren fryser dem, om sommeren er det fylt av vann i skurene. Utrolig få av barnene får gå på skolen, for de fleste må ta vare på foreldrene og yngre søsken. Så kan du tenke deg, eller nei det kan du ikke. Vi kan ikke tenke oss å leve i en slik ekstrem fattigdom. Det er umulig for oss å sette oss inn i den posisjonen de sitter i. På andre siden av slummen ligger de rikes hus. Hvordan klarer de i det hele tatt se på de fattige hver eneste dag?

Vi sitter inne i et isolert hus, trygge. Er vi kalde skrur vi opp varmen. Er vi varme skrur vi ned varmen. Er vi sultne, åpner vi kjøleskapet. Føler vi oss skitne, tar vi en varm lang dusj. Er vi trette, legger vi oss i en myk og god seng med en varm dyne. 5 dager i uken drar vi på skolen. I helgen tar vi oss kanskje en tur i byen for å finne oss noen nye klær.

Ingen av oss fortjener å vinne i Lotto, for vi har allerede vunnet. Vi vant med å bli født her i Norge. Er rikt og lite land. 8 kr, kan hjelpe et barn for en hel dag. Det er ofte jeg går med 20kr i lummen. Jeg er sikker på at mange barn hadde gjort mye for å få den.

Syntes du at verden gjør nok for å hjelpe? Si hva du syntes.
 • Skriv en ny kommentar

  ${BlogTitle} - ${BlogDescription}

  ${ProfileName}

  ${ProfileAge}, ${ProfileFrom}

  ${ProfileDescription}

  Kategorier

  ${CategoryName}

  Jeg anbefaler  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits